Proces izrade web stranice

Da bi započeli s izradom web stranice, potrebno je proći nekoliko faza izrade.

Neki od procesa je prikupljanja relevantnih podataka o projektu, preko dizajniranja i programiranja pa sve do praćenja rada web stranice nakon isporuke.

Želimo spomenuti samo nekoliko važnih koraka u procesu izrade web stranice : ⁣⁣

  1. Analiza
  2. Dizajn
  3. Programiranje
  4. Optimizacija
  5. Isporuka
  6. Praćenje

Analiza

Prvi je korak zapravo i najznačajniji. On uključuje detaljno upoznavanje s poslovanjem tvrtke za koju se web stranica radi. Trebamo znati koja je svrha web stranica i koja je vaša ciljana publika. U ovom dijelu želimo definirati  da li je potreban sustav za rezervaciju, web shop, online naplata, proširene forme za specifične upite i slično.

Dizajn

Prilikom dizajniranja web stranice koristimo gotove predloške koje dodatno modificiramo i usklađujemo s vizualnim identitetom vaše tvrtke. Odlučili smo se za ovaj način rada jer nam to znatno ubrzava proces izrade web stranice i smanjuje njezinu cijenu, ali ne i kvalitetu.

Kod odabira stila dizajna važno je uzeti u obzir ciljanu publiku za koju je namijenjena web stranica. Tada definiramo i izgled svih podstranica te dodajemo vaš sadržaj na web stranicu (tekst i slike). Cilj nam je udovoljiti vašim željama, ali želimo dati i naše stručno mišljenje kako bi postigli najbolje moguće korisničko iskustvo.

Photo by <a href="https://unsplash.com/@ilyapavlov?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Ilya Pavlov</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/website-design?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>

Programiranje

Ovisno o vašim potrebama i ciljevima, u fazi programiranja se razvijaju funkcionalnosti web stranice. One mogu biti jednostavne s osnovnom CMS mogućnosti poput dodavanja i uređivanja novosti do složenih web aplikacija za upravljanje poslovanjem.

Optimizacija

Faza optimizacije stranice je važan korak. Često se događa da se preskače ovaj korak. Zaštoje to toliko važno? Korisnici svakodnevno pretražuju Internet na kojem je nebrojeno web stranica. Onih prvih nekoliko web stranica koje se prikažu na rezultatima pretrage obično pokupe svu pažnju korisnika. Da bi ostvarili što bolji rezultat potrebna je SEO optimizacija. Tehnička SEO optimizacija uključuje niz aktivnosti koje je potrebno poduzeti kako bi pretraživači što bolje rangirali web stranicu za relevantne ključne riječi. Jer koja je svrha od web stranice koju nitko ne može pronaći. Stoga svaka naša ponuda obuhvaća osnovnu SEO optimizaciju.

Isporuka

Kada se uvjerimo da je sve onako kako smo dogovorili, slijedi isporuka. Vaša nova web stranicu koja je do tada bila na testnom serveru, prebacujemo na naš produkcijski server, preusmjerava se domena i sinkroniziraju se poruke na e-mailu. Nakon isporuke slijedi još jedna faza online testirana projekta.

Praćenje

Nakon isporuke pomno pratimo rad vaše web stranice. Komuniciramo s vama redovito, u slučaju da je potrebno nešto promijeniti, nadograditi ili popraviti. Svakako velik posao ostaje na vama da svoju web stranicu predstavite svojim sadašnjim i budućim klijentima.

Nadamo se da smo Vam uspjeli bar malo približiti proces izrade Vaše web stranice.

Ako vam se sviđa kako radimo i želite surađivati s nama pošaljite nam e-mail na [email protected].

Share:
Podijeli svoju ljubav
Skip to content