Kad posjećujete ovu stranicu, kao što je to slučaj i s većinom internetskih stranica, manja količina podataka može biti pohranjena na vaš mobitel, tablet ili tvrdi disk računala pomoću kolačića, web-pratilica i sličnih tehnologija. Izraz “kolačići” u ovoj Izjavi širok je pojam te uključuje slične tehnologije, naprimjer localStorage. Kolačići pomažu da ova stranica funkcionira i pružaju nam informacije o tome kako je naši korisnici pretražuju. Te informacije koristimo kako bismo unaprijedili svoju stranicu. Mi ne utvrđujemo identitet pojedinih posjetitelja ako oni dobrovoljno ne daju svoje kontakt-podatke na nekom obrascu ili molbi koji se koriste na ovoj stranici.

Kolačići. Postoje razne vrste kolačića koje obavljaju različite funkcije i, općenito govoreći, olakšavaju vam pretraživanje stranice. Kolačiće nekad koristimo kako bismo saznali jeste li već bili na našoj stranici ili kako bismo pohranili vaše korisničke postavke. Kolačiće ne koristimo za oglašavanje.

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici mogu se svrstati u tri kategorije:

  1. Neophodni kolačići: Oni su prijeko potrebni da biste mogli koristiti neke značajke internetske stranice, naprimjer da biste se prijavili ili ispunili obrasce. Bez tih kolačića ne bismo Vam mogli pružiti neke usluge. U ovu vrstu spadaju i kolačići koji nam omogućavaju da Vam pružimo uslugu koju ste zatražili tijekom određene sesije preglednika. Ovi kolačići ne prikupljaju Vaše podatke koji bi se mogli koristiti u marketinške svrhe niti pamte na kojim ste internetskim stranicama bili.

  2. Funkcijski kolačići: Oni se koriste kako bi stranica zapamtila vaše korisničke postavke (naprimjer vaše korisničko ime, jezik ili područje na kojem se nalazite) te kako bi vam ponudila poboljšane značajke da biste imali što veću korist od pretraživanja interneta.

  3. Analitički kolačići: Oni se koriste kako bi se prikupile informacije o tome kako posjetitelji koriste ovu stranicu. Pomoću njih možemo saznati broj posjetitelja i prosječno trajanje posjeta. Te informacije koristimo samo zato da bismo poboljšali rad naše stranice.

Većina kolačića su kolačići prve strane i njih određuje naša internetska stranica. No neki su kolačići treće strane i njih određuju neke druge stranice. U popisu kolačića jasno smo naveli kolačiće treće strane.

Web-pratilice. Podstranice naše internetske stranice mogu sadržavati malene elektroničke datoteke poznate kao web-pratilice, koje nam omogućavaju da pratimo aktivnosti na našoj stranici, primjerice da znamo kada posjećujete neku podstranicu. Web-pratilice koriste se kako bi se pratilo korištenje ove stranice i nadgledao njen rad.

IP adresa. IP adresa numerički je kod po kojem se Vaše računalo prepoznaje na internetu. Vašu IP adresu i podatke o vrsti preglednika koristimo kako bismo analizirali navike korisnika, utvrdili probleme na ovoj stranici i poboljšali usluge koje Vam nudimo. No bez dodatnih informacija Vaša IP adresa ne otkriva Vaš identitet.

Stvar odluke. Kad posjetite ovu stranicu, naši kolačići šalju se u Vaš internetski preglednik i pohranjuju na Vaš kompjuter. Pretraživanjem naše stranice pristajete na korištenje kolačića i sličnih tehnologija. Ako ih želite ukloniti, to možete učiniti u postavkama svog preglednika. Međutim, imajte na umu da bez kolačića neke značajke naše stranice neće funkcionirati. Način na koji se kolačići uklanjanju može se razlikovati ovisno o pregledniku koji koristite. U Pomoći svog preglednika možete saznati više informacija.

Više o kolačićima možete pročitati ovdje: https://www.aboutcookies.org.uk/